David Sánchez Salas

David Sánchez Salas
Escrito por David Sánchez Salas

miércoles, 20 de octubre de 2010

Governar a colp de rosari

Des d'Iniciativa per Onda no podem deixar de fer una anàlisis de les situació privatitzadora en les nostres institucions públiques. L’educació pública al País Valencià està abandonada pel Partit Popular de Camps, i tot açò mentres es financen universitats privades com la Universitat Internacional Valenciana (VIU) en la que en 2009 s'havien matriculat tan sols 20 alumnes i, centres amb un marcat caràcter religiós.

Mentres el Consell aposta per la VIU, les universitats públiques arrosseguen un deute de 200 milions per falta de finançament i, mentres que s'aposta per l'educació privada i concertada prop de 30 000 alumnes estudien en barracons al sistema públic, això sí, molts d'ells de colors i amb dos plantes. També, mentres que paguen els cars lloguers dels barracons amb diners de tota la ciutadania valenciana, deixem perdre el Plan 2.0 d'educació per ficar ordinadors portàtils a les aules al·legant que crea miopia (i vore la televisió també). I a més a més encara estem esperant que cumplisquen la seua promesa sobre la gratuïtat total dels llibre de text.

CIEGSA, l'empresa pública d'educació creada pel Consell, arrastra ja 2400 milions d'euros de deute. I ja sabem que un total de 16 280 milions d'euros és la xifra a la que ascendeix el deute total del Consell, un 16% del PIB regional i pujant. Una de les més altes de l'Estat i no es degut a la crisis, el deute valencià ja estava en els moments de bonança econòmica a Espanya.

Però la última de les ocurrències de Camps ha sigut paralitzar les classes d'educació sexual i afectiva que estaven impartint-se en les aules valencianes d'educació secundaria obligatòria. La dreta més conservadora i la cúpula de l'esglèsia catòlica s’alegren de la notícia però, obliden, que "suspendre eixe tipus d'educació i no tratar les temàtiques sexuals amb naturalitat a les aules suposarà en el futur un greu problema de salut pública". Afirma el candidat ecosocialista, David Sánchez Salas, que Camps està "governan a colp de rosari, oblidant que vivim a un estat aconfessional". Iniciativa per Onda denúncia que aquestes accions del govern valencià denigren el sistema públic educatiu de forma intencionada. Salas afegeix que "el que vol el PP valencià és que sols puga rebre una educació de qualitat el que puga pagar-se-la i es manifesta de nou el seu classisme i la seua doble moral".
Gabinet de premsa d'Iniciativa per Onda. Ser ecosocialista.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Hola David, ¿Iniciativa por Onda, es un nuevo partido político?
Si es así, me gustaría que me explicases un poco sobre el mismo.
Gracias

PROGRESSISME dijo...

HOLA persona anónima...gracias por tu pregunta.
Mira Iniciativa per Onda es la extensión local de Iniciativa pel Poble Valencià, un partido nuevo que que nació entre 2007 y 2008 como una escisión de Izquierda Unida, la corriente interna Izquierda y País. Aunque la forman personas nacionalistas, de izquierda unida y socialistas que buscan en este partido pequeño una nueva forma de hacer política sin trepas (porque aquí apenas se saca representación, razón por la cual, si estás aquí es porque te lo crees).
Y sí, en Onda es nuevo, la hemos refundado en octubre. En cada pueblo hay una tipología de gente, aquí somos especialmente la gente de Jóvenes Socialistas en su segunda reedición o refundación. Gente que nos hemos idos desencantados del proyecto local, de la politica interna y con la pasividad ante el avance de la derecha.
Iniciativa es un partido feminista, ecologista y progresista. SER ECOSOCIALISTA.
Tiene mucho éxito en el País.
Por tanto este cambio de partido no supone un cambio de ideología...simplemente de siglas, una más abiertas, progresistas y abiertas.
Estamos en facebook, en el blog y en la web.
http://iniciativaonda.blogspot.com/

http://www.iniciativapv.org/onda/

Espero haberte ayudado. Saludos.