David Sánchez Salas

David Sánchez Salas
Escrito por David Sánchez Salas

domingo, 29 de marzo de 2009

Per la dignitat de les dones:llei de l'abortament

Compromís per la vida? Moral objetiva? Crimen del innocent? Ordre natural? La dreta, la religió catòlica i les mentalitats conservadores tornen a carregrar contra els qui apostem pel progressisme.
Hui a Madrid i a moltes ciutats espanyoles s'han manifestat les assosiaciones "pro-vida" per a demanar, o millor dit, per a exigir al govern, que no continue amb el seu procès modernitzador en aques Estat.
Amb aquesta llei el que es preten és protegir a aquelles dones que vullguen abortar. Protegir-les juridícament, econòmicament i socialment. Es tracta de donar el protagonisme a les protagonistes d'aquest procès, i no a ningú més. El nostre projecte de vida no ens ha de poder vindre donat, sinò que l'hem de dissenyar nosaltres. Viure com volem: amb un fill, amb una dona, amb un gos...

Nosaltres tenim un fort compromís per la vida, per una vida digna per a tot el món (homosexuals, dones que aborten, gent que empra el preservatiu, gent que es divorcia...), també apostem per una política que no assassine innocents (guerres il.legals com la de el President Aznar), pensem que el ordre natural es aquell que no es pot modificar, que ens ve donat, i aquest no és el cas, i també pensem que no existeix una veritat més objectiva que la que en democracia la majoria de la ciutadania es dona com a bona en condicions d'igualtat.
El Partit Popular com sempre diu NO. No s'ha sumat oficialment a la manifestació perque s' ha adonat de que en aquest Estat la majoria de les persones volen que continuem progressant socialment, però continua ficant pals a la roda del progrès.
És important dir que aquesta llei no obliga a abortar, ho dic sempre, simplement permet a la gent que vullga fer-ho, no estar condemnada per a sempre per la societat i per la llei, assegurant la confidencialitat. No obliga sinò que permet fer-ho a qui, en l'ús de la seua llibertat, vullga abortar. Però crec que eixe és el problema, la llibertat. Els que es manifesten i la dreta no volen que tot el món tinga llibertat ni dignitat si no pensen com ells i, així no és construeix la humanitat.
Sempre són els mateixos els que es manifesten reiteradament cada vegada que una nova llei amplia els drets als qui abans no els tenien: llei de matrimonis homosexuals,llei que permet investigar amb cel.lues mare, llei per la igualtat, llei de l'abortament,educació per a la ciutadania...). Els rogaria que ens deixaren continuar lluitant per a que cada dia les persones, creguen en el creguen, estimen a qui estimen, tinguen el color de pell que tinguen... puguen ser un poc més feliços.

Es tracte de lleis socials que la dreta quan governa no du a terme i, quan no governa, no les recolça i les intenta frenar. Eixa és la diferència entre el conservadurisme i el pogressisme.

7 comentarios:

Anónimo dijo...

Fent política eh? Així es dona a conèixer la forma de pensar de la gent progressista i no uns dies abans d'eleccions.
La meva postura? Ja t'ho vaig comentar a tú però ara faré la meva reflexió al blog.
La llei de l'avort portava 10 anys aprovada i el pp quan governava no la retirà, d'ella s'han beneficiat tota classe de dones independentment de les seves idees polítiques i religioses, però este no és el debat, qui no vullga avortar que no ho faça a ningú se li obliga , per sort este és un país lliure on la dona decideix sobre el seu cos i jo com a dona no vaig a deixar una decisió com eixa en mans de retors ni de ningú, és decisió meva i sols meva.
El que s'ha de denunciar és la hipocresia d'un estat, no oblidem que el vaticano es un estat, que no condena la pena de mort i prohibeix els preservatius condenant a milers de dones i als seus fills a ser exposats al virus del sida.
La llei de l'avort necessita ser reformada igual que altres lleis, que també seran reformades per a adaptar-se a la vida actual i que no ens passe com a l'esglèsia católica que vol seguir tenint a la dona baix el jou del maxisme i sense llibertat per a decidir la seva vida.
T.a.p.

Anónimo dijo...

Ya has vuelto y nada me alegra más. Un abrazo y aguanta el tirón a pesar de los malos momentos que sé que estás pasando a nivel personal, de amor y familiar. Tú vales mucho más que nadie porque sientes las cosas y sabes emocionarte y emocionar. Te sigo aunque nunca te escribo.
Javi Onda.

PROGRESSISME dijo...

JAVI moltes gràcies per estar sempre ahí al meu costat en els tallats a la Font de Dins escoltant tot el que necessite expressar. Gràcies per ser tant bon amic.

T.A.P. Sí, he retornat com bé em vas dir a un mail molt bonic que em va alegrar. Retorne i aquesta vegada per a quedar-me.No pense caure en el error de fer que vida i política se solapen, però tampoc en abandonar la política per molta faena acadèmica i laboral que tinga. Sóc polític de naixement i ho senc de forma sincera. Eixa és la meua prova, i també la gent que com tú esteu sempre creient en mí.

GRÀCIES ALS DOS.

Gloria dijo...

Como ya te comenté, uno de los motivos por los cuales algunas personas están en contra de que a partir de los 16 años las adolescentes puedan decidir sobre si deben o no abortar (cosa que realmente no será así pues será un juez, sino lo he entendido mal, quién decidirá) es que SON DEMASIADO JÓVENES para tomar tal decisión.

Mi reflexión aquí es:

"De acuerdo, es posible que sean demasiado jóvenes para tomar tal decisión pero... ¿tienen edad suficiente para ser madres? Creo que eso es lo que se deberían de plantearse"

Además, seguro que a diario mueren miles de niños en todo el mundo como consecuencia de enfermedades, del hambre y de las guerras. Creo que de esas vidas son de las que se deberían de preocupar más y en ellas deberían de emplear todo su tiempo y esfuerzo.

PROGRESSISME dijo...

Gloria gràcies per sumarte a aquest foro. Tens raò. És molt propi del realisme polític dis-nos que som vàlids per a unes coses i no per altres. Valem per a votar però no per a participar en res més en democràcia. Igual passa amb l'abortament. No valen per a decidir però sí per a fer-se càrrec d'una altra vida. És incoherècia.

Besos

PEDRO dijo...

Hola David,me gustan las reflexiones que hacen t.a.p y Gloria,la iglesia tendria que hacer el bien no el mal,¡que es lo que esta haciendo!,a quien pretenden engañar a estas alturas,estan desesperados y no saben que hacer para que perdure el cuento interminable.

¡¡ABORTO SI,CLARO!!

PROGRESSISME dijo...

Pedro gracias por volver al blog. Sí. La verdad es que esto debe de frenarse ya. El progresismo siempre gana.