David Sánchez Salas

David Sánchez Salas
Escrito por David Sánchez Salas

jueves, 23 de abril de 2009

Rosa Aguilar (EU) es passa al PSOE.

Rosa Aguilar ha abandonat tots els seus càrrecs al seu partit, Esquerra Unida, però, no ha dit res sobre si deixa la seua acta de regidora i dimiteix com a alcaldessa de Còrdova. A partir d'ara entra a formar part de la Conselleria d'Infraestructures de la Junta d'Andalusia, la qual està en mans del PSOE.

La notícia no ens resulta totalment nova ja que, amb la dimissió de Llamazares degut al fracàs electoral d'Esquerra Unida a les eleccions del 9 de març de 2008, Rosa Aguilar es va mostrar crítica amb la qüalició. En algunes intervencions públiques va dir que no podria mai estar d'acord amb les sigles d'EU al País Basc ni amb la seua conducta, va admetre el greu problema estructural de la seua formació i, sobre tot, va dir que no mai voldria dirigir a una esquerra que s'agotava amb les lluites internes que la allunyaven de la ciutadania i de la realitat. A més a més, va confessar que el seu vot va anar per a Maribel Flores al març de 2008, candidata del Psoe per Còrdova, és a dir, que va votar a Zapatero (PSOE) en lloc de a Llamazares (EU).

Però per altra part, també va dir que no deixaria EU i que lluitaria fins al final pels seus ideals, per l'esquerra que transforma la realitat i que fa progressar a les persones. Rosa Aguilar va dir que aguantaria fins al final.

Significa això que EU ha mort, escomença el principi del fi?

Sincerament, crec que amb la retirada de Llamazares i la marxa de Rosa Aguilar, jo crec que sí que s'inicia un procès de decadència profona en la qüalició EU que, encara que no és irreversible, pot dur al final de la veu de la esquerra més radical que tanta falta fa en aquest país.

A més a més aquest nou ingrès implica un aïllament més gran encara del Govern Central. Segurament EU passe factura al PSOE, la qual cosa implicaria més obtàcles per a eixir de la crisis.

Dessitje el millor a Rosa Aguilar però també als amics i amigues d'Esquerra Unida.

6 comentarios:

PACO PEÑA dijo...

Hola david amigo,yo escuche en radio que tambien abandonaba su cargo como alcaldesa,no obstante no se por que arremeten contra ella por que se a marchado de un partido de izquierdas a otro partido de izquierdas,si se hubiera marchado al PP lo entenderia.Tambien decirte que yo soy uno de tantos que el pacto PP-PSOE que se a hecho en Euskadi no me parece nada correcto creo que eso lo pagaremos en las proximas elecciones.Un abrazo.SALUD Y REPÚBLICA.

Paco Peña Martínez.

PROGRESSISME dijo...

A mí tampoco me gusta pero debemos apoyar a nuestra federación amiga del PS Euskadi.

Gracias por el dato de que abandona la alcaldía.

Paco me gustó verte en la sede. Creo que tanto Ángle como tú estáis haciendo una gran labor por el progreso.

GRACIAS por ser tan majo.

Anónimo dijo...

M'alegre de que Rosa entre en la Junta d'Andalucia, és una dona molt vàlida i així ho ha demostrat durant molts anys, però no sé fins a quin punt açò pot beneficiar o perjudicar el Psoe.
T.a.p.

PROGRESSISME dijo...

T.A.P la notícia pel Govern de Madrid no és gens bona. EU segurament es deixarà dur per la passió i atacarà al PSOE deixant-lo, més sols.

PNV, EU... ja són molts fronts que se sumen als populars extrems.

A LAS BARRICADAS dijo...

Hola David,en mi opinion lo que hace falta en este pais es una revolucion en la izquierda,pp y psoe se han arreglado(escaños) para que no tengan opciones otros partidos politicos,Rosa aguilar se ha ido a partido de izquierdas moderada, es la diferencia,pero como dice Cayo lara se ha ido una rosa pero llegaran mil claveles.

REVOLUCION.saludos.

Santiago Vañó Candeal dijo...

EU és un partit que travessa per una etapa de crisi des de fa molts anys. Eleccions enrere eleccions perden votants. Anguita va començar a assasinar aquesta coalició però qui els van seguir a la direcció del partit no ho van fer millor.
Necessitem una esquerra forta i potent, el problema de l'esquerra espanyola es que les petites diferències es magnifiquen intentant que pareguen insalvables, però el enemic no té que estar a casa nostra, si no que viu enfront, a la dreta.