David Sánchez Salas

David Sánchez Salas
Escrito por David Sánchez Salas

sábado, 4 de abril de 2009

El País Basc s'obri a Espanya i a la llibertat


El País Basc s'obri a Espanya desprès d'anys d'un nacionalisme excloent i radicalitzat. Sense E.T.A en la nova institució democrática votada en les passades eleccions, es dona un pas més i molt important en el camí cap a la llibertat en les Terres del Nord.
Arantza Quiroga va ser nomenada ahir Presidenta del Parlament Basc com a resultat del pacte PP-PSOE que sumen 38 vots dels 75 de la càmera. Els vots en contra vingueren de PNV, EA, EB y Aralar, mentres que UPyD es donà un vot en blanc (era la única opció digna que li quedava).
Serà la primera representant del PP en presidir aquest Parlament que, junt al socialista Jesús Egiguren, son les úniques veus que han presidit la taula sense ser nacionalistes. La socialista Blanca Roncal serà vicepresidenta primera i Jesús Loza, socialista també, secretario primero.
Es tracta d'un pacte d'estabilitat que donarà previsiblement la presidència a Patxi López. Abandonar ideologies dreta/esquerra per a salvar a la llibertat i a les vides de les persones.
Personalment comprenc el pacte, m'alegre pel meu colega Patxí López però, sempre he pensat que el PP matava dos pardarls d'un sol tir. Guanya poder al País Basc i desestabilitza més al govern de Madrid i Zapatero, el qual es queda sense el recolçament del PNV i a la deriva sense majoria i davant d'una forta crisis mundial. Però crec en Patxí López i sé que sabrà demostrar a la seua terra que quan governa el Partit Socialista es nota, de forma que a la següent cita democràtica, puga governar amb més llibertat.

El canvi ja ha arrivat al País Basc.

8 comentarios:

Juanjo Rubio dijo...

Todos mis buenos deseos para Patxi López, pero hay que reconocer que económicamente hablando no llega en el mejor momento al poder...

Saludos.

PROGRESSISME dijo...

Es cierto Juanjo pero sé que con Patxí llegan nuevos aires más allá de lo político. Llegan nuevas formas de entender la política y la vida pública.
Gracias y hasta luego...que tenemos ejecutiva de JPSV.

Anónimo dijo...

El canvi ha arribat a Euskadi???

Després d'il·legalizar partits i deixar sense veu a 150.000 votants que van expresar-se el dia 1 de Mar´, ara ens trobem que una societat que majoritàriament és nacionalista basca, s'ha de veure governada pel nacionalisme espanyol i els socialistes es baixen els pantalons i voten a favor d'una tia que:

- No parla Euskera
- Es de l'OPUS DEI
- Contrària a l'avortament
- Contrària als matrimonis homosexuals
- Contrària d l'us de condons

És aquest el canvi del PSOE per a Euskadi i Euskal Herria???

han signat un document de govern sense projectes socials ni ideees, només un document per carregar-se l'ensenyament del basc a les escoles i liquidat ETB per convertir-la en un nou CANAL 9

En fi, tot plegat és una pena, espere que el PSE ho pague car a les urnes...


ÒSCAR

PROGRESSISME dijo...

El Partit Socialista mai abandona el programa social i, qui ho ha pagat ja en les urnes ha sigut el nacionaliste radicaal que sols busca dividir i no no sumar mantenint les diferències. La separació no és la solución a un món globalitzat, sí el federalisme que supossa el PSOE.

Qui heu pagat heu sigut vosaltres el preu en les Urnes. Càtig que ve donat per les consultes ilegals.

Per cert, nosaltres no ilegalitzem cap partir. Ho fa la llei. I més flexibilitat i marge de maniobra que han tingut amb nosaltres no ho haurien tingut amb cap partit. Es demostra que ell anant tant a la dreta i alguns nacionalistes, no tots, anant tant a l' esquerra, es troben i formen part del mateix: la crispació que destrueix el progressisme.

Anónimo dijo...

David, lo siento pero esta vez mi opinión no coincide con la tuya.Lo sensato, creo yo, hubiera sido dejar gobernar al Pnv en Euskadi, sabiendo que tenemos mayoría de bloqueo, con todo lo que eso supone. Que los nacionalistas vascos se chupen 3-4 años de crísis durísima, con lo que las expectativas de Patxi en una futuras elecciones (¿anticipadas?) habrían sido mejores. Y que a cambio el Pnv se comprometa a aprobar los presupuestos generales del Estado sumando sus 7 diputados a los 169 socialistas. Tragarse 4 años de crísis después de 20 años de sólido crecimiento supondrá para los nacionalistas vascos un argumento suficiente para erosionar y mandar a la oposición otros 30 años a los socialistas vascos. ¿Y nuestros socios? Gobernar con un PP que aprovechará cualquier oportunidad para pactar una moción de censura contra Zapatero con Ciu y Pnv. Los populares no son de fiar, no les interesa Euskadi, sino el gobierno de España. Van a jugar con nosotros y nos van a poner zancadillas todos los días. Por lo tanto no tengo dudas. Con Patxi Lopez gobernando en Euskadi, Zapatero no termina la legislatura. Quizá no aguante más de un año, con elecciones catalanas en ciernes y el lío de la financiación y el Estatut encima de la mesa. Y con la crísis golpeando día a día y la incapaz política de comunicación del gobierno, mal panorama. Acumular tensiones y problemas no conviene en esta coyuntura.
No me gustaría ver la situación así, pero por más vueltas que le dé no me gusta lo de Euskadi.
Saludos.
T.a.p.

PROGRESSISME dijo...

TAP no perdones nada. No debemos estar de acuerdo en todo. Pero en mi artículo yo digo que no me gusta el pacto y por razones como las que dices. GUAPA BESOS

Anónimo dijo...

El càstig no se l'ha dut el PNV. Recordem que és el guanyador de les eleccions, a distància del perdedor que ha estat el PSOE i que ha estat la contessa electoral on el PNV ha tret millors resultats.
La suma de vots nacionalistes és més gran que els vots espanyols del PP y PSOE.

Aquest document http://www.elpais.com/elpaismedia/ultimahora/media/200903/30/espana/20090330elpepunac_1_Pes_PDF.pdf no té res de progressisme, si no que és un document crispador i excloent perquè els espanyols tinguen una lehendakaritza que els vots no els han donat... tot plegat una llàstima, a veure com acaba aquest govern tant gris...

ÒSCAR

PROGRESSISME dijo...

Oscar perdona, però els vots nacionalistes també són vots espanyols.
El Psoe ha pujat més que cap partit en aquestes eleccions. Mai podrà ser el perdedor pujan d' una forma vertiginosa.
En democracia els pactes es poden fer i son legals. Dos forces han fet un pacte per governar. A mí tampoc no m'agrada però és així. Són les regles del joc.
Tindre un vot més no implica governar.