David Sánchez Salas

David Sánchez Salas
Escrito por David Sánchez Salas

miércoles, 17 de diciembre de 2008

No a les 65 hores que propossa la dreta europea

Europa vol trencar el contracte social, vol oblidar els esforços que hem fet al nostre continent per a progressar i, sobre tot, vol minar a la igualtat. La nostra qualitat de vida morirà si Europa no escolta la veu de la societat civil i de les forces sindicals. La dreta, que domina majoritariament les institucions, vol fer-nos regressar a finals del segle XIX i nosaltres no podem permetre que això passe. Rebelió pacífica contra l'opressió dels assaliats i assalariades. En les eleccions europees de l'any vinent ja saps a qui no has de votar. Perque en un moment de crisis seria millor apostar per una millor redistribució del treball que no per donar el poc que hi ha a unes poques. A més a més, fer hores extres supossarà treballar més de 12 hores, és dir, més de la mitad de les hores que té un dia. Ja no queden possibilitats per a la formació i l'educació, per a l'amor i l'amistat, per a fer esport i, molt menys, i axiò és el que preten la dreta europea, per a que la societat civil siga forta i es presente com a emancipada, lliure i autònoma. Espanya encapçala en NO, és el que més clarament ha dit NO al que hui es votarà en una Europa que gràcies als nostres vots ja no és social.

7 comentarios:

Anónimo dijo...

Freqüentment escoltem converses sobre temes polítics a nivell de carrer, entre persones que expressen les seves opinions, inquietuts... quasi sempre referides a temes locals. Quasi mai es mantenen conversacions sobre el paper que juguen les institucions europees en un mon globalitzat com l'actual però la realitat es que ens agrade o no es prenen iniciatives que ens poden afectar en un futur.
Vam assistir a l'aprobació per part dels ministres de treball de la Unió Europea (22 vots a favor i 5 abstencions) de l'ampliació de la jornada laboral a 65 hores. Esta directiva ha de ser votada ara per tots els grups representats en el Parlament Europeu.
Donat que el Grup Popular és el més nombròs en l'Europarlament, està dins de lo possible que esta norma siga aprovada malgrat l'oposició mostrada pel Govern Socialista d'Espanya.
Esta possibilitat ens ha de fer reflexionar sobre la importància que té la nostra decissió de cara a les properes eleccions d'eurodiputats i no menysprear estos processos electorals perquè pensem que no són importants o perquè cregam que les decissions adoptades pels organismes europeus no ens van a afectar.
No obstant, les lleis aprovades pel Parlament Europeu no passen a formar par de l'ordenament jurídic espanyol fins que no son publicades oficialment en Espanya i afortunadament el Partit Socialista no assumirà esta postura per atemptar greument els drets laborals adquirits al llarg de molts anys de lluita social.
Espere que estes reflexions servisquen per a que ens donem cònter que els nostres actes tenen més importància del que pensem i que accions que considerem intranscendents, com no votar en les eleccions europees, poden tindre conseqüències desastrosses per a nosaltres des del punt de vista laboral o social.
Una abraçada.
T.a.p.

Santiago Vañó Candeal dijo...

Tenim que felicitar al europarlamentaris, i en especial als espanyols, ja que han tombat aquesta proposiciò desgavellada. Tenim que sentir-nos orgullosos del nostres representants en la cambra europea ja que han deixat a banda les diferències polítiques i han votat en conjunt contra una norma que tots els espanyols creguem injusta (o al menys una gran majoria). Ja foren del PP, del PSOE o de CIU tots han votat NO a aquesta proposició. Per fí pareix que n'hi han temes on puguen acordar una postura conjunta. Què pena que no ocorrega el mateix a casa nostra.
PD: Ahir (dia 17) era curiòs vore una enquesta al carrer feta pels informatius de La Sexta on totes les persones responien, per una qüestió o per altra, que no volien ni en broma les 65 hores. Excepte una dona un poquet dubtosa, només un sou digne li faria canviar de pareixer. Aquesta norma era molt dificil de explicar als treballadors.

Anónimo dijo...

Per fí, l'eurocamara no ha aprovat ampliar a 65 hores la jornada laboral. S'han aprovat per majoria absoluta algunes esmenes que bloquegen esta directiva. El Parlament Europeu i els governs hauran de tornar a negociar en un periode de 90 dies.
De moment, els eurodiputats han donat el seu recolzament a una esmena presentada per un parlamentari espanyol que paralitza la directiva de les 65 hores.
Carmen.

PROGRESSISME dijo...

GRÀCIES A TOTES I TOTS ELS QUE HEU ENTRAT EN AQUEST ARTICLE A OPINAR. ÉS CERT QUE ESPANYA A VOTAT NO I HA SIGUT LA QUE HA ENCAPÇALAT AQUESTA POSTURA D'OPOSSIÓ A LA MORT DE LA VIDA HUMANA. MORT PERQUE TREBALLAR 65 HORES A LA SETMANA ÉS ASSASSINAR LA VIDA PERSONAL I EL PROGRÈS DE L'HUMANITAT.TAMBÉ ÉS CERT QUE EL PSOE HA SIGUT EL QUE HA ESTAT MÉS ALERTA QUAN S'HA HAGUT DE DEFENSAR LA DESTRUCCIÓ DE TOTS ELS AVAÇOS LABORALS QUE EN MÉS D'UN SEGLE S'HAN DUT A TERME. SALUTACIONS.

Anónimo dijo...

MOLTES GRÀCIES! PER TÚ MOLTA GENT TORNA A CREURE EN LA POLÍTICA. ESTE BLOG ÉS MOLT IMPORTANT I DIU MOLT DE TÚ I DEL QUE VALS. RIGUROSITAT I AMABILITAT.SORT. BESOS.

Anónimo dijo...

Felicidades a ese gran politico que teneis en vuestras filas que se llama Alejandro Cercas; escuche una entrevista suya en RNE y hacia años que no escuchaba a un politico creese lo que estaba diciendo, ojala hubieran más cómo él, cómo estupenda ha sido la labor de los laboristas ingleses " en contra de su gobierno" y las palabras de los médicos tambien han sido fundamentales, pero no nos relajemos porque se ha ganado la batalla, pero no la guerra. Feliz Navidad. SENTIDO COMUN

Anónimo dijo...

Hola compañero,aparte de lo que tu ya sabes tambien soy miembro del comité de empresa de una azulejera y afiliado a U.G.T.,la derecha es igual aqui que en el resto del mundo y ofrecen lo mismo politica atrasada,los obreros de España estamos luchando por las 35 horas semanales y nos vienen estos fachas queriendo implantar 65 horas,como siempre la derecha.Saludos a Juanjo,te esperamos pronto.

Paco Peña