David Sánchez Salas

David Sánchez Salas
Escrito por David Sánchez Salas

sábado, 5 de febrero de 2011

Volem un transport públic digne

El Partit Popular d'Onda ens ha explicat, en la premsa local, que té el compromís del Consell i de Camps perquè el TRAM arribe a Onda en una tercera fase. I des d'Iniciativa quan llegim certes coses en la premsa local no podem evitar respondre-les perquè atempten contra la salut de les persones que pensem.
El portaveu del PP, Salvador Aguilella (PP), o és un innocent de molta cura, o és un hipòcrita que vol prendre'ns el pèl a totes les persones que vivim a Onda. Des d'Iniciativa no sabem si és la primera opció o la segona, encara que sospitem que és una miqueta de les dos coses.
El Partit Popular tal vegada oblida que tant a Castelló capital com a la Comunitat Valenciana els qui governen són els seus companys des de fa ja massa anys, els populars. I després de molts anuncis i titulars en premsa i de molts diners públics invertits, han aconseguit fer en cinc anys un quilòmetre i mig de TRAM.
Des d'Iniciativa hem realitzat unes quantes operacions. Segons adverteix el portaveu ecosocialista, David S. Salas, “tenint en compte que el Partit Popular ha aconseguit fer 300 metres de trajecte per any ( de la UJI al Parc Ribalta), i que Onda està aproximadament a 25 km de distància de la capital, calculem que el TRAM arribarà al nostre poble en 83 anys i 3 mesos, tenint en compte que tot vaja bé, que comencen avui mateix a fer les obres i que l'obra no es paralitze per algun problema”. I desprès va afegir que “quan el PP faça arribar el TRAM a Onda ja existirà la teletransportació instantània a aquest ritme”.
En l'article del Partit Popular arriben a dir que << el ple del mes de juliol de 2010 va aprovar per unanimitat una moció en la qual s'exigia l'arribada del TRAM a la localitat taulellera >. Però no diuen per què es va exigir açò al Consell. Va ser perque el PP de la Generalitat volia deixar fora del projecte TRAM a Onda. Així que si no s'acordava el senyor Aguilella del PP li'l recordem nosaltres encantats.
Des d'Iniciativa pensem que mentre esperem aqueixos més de 83 anys para arribe el TRAM a Onda, hauríem de treballar per a millorar la situació pèssima del transport públic a Onda.
Si al maig comptem amb la seua confiança en les eleccions municipals, treballarem per a millorar cinc punts:
1. Crear un transport coordinat i eficaç entre les companyies d'autobusos dels diferents pobles de la Plana (La Vall, Vila-real, Betxí...) per a assegurar que es reduïsca l'espera i el preu del transport, comunicant millor Onda amb la resta de pobles de la comarca. Es tractaria d'un sistema de transport de trasbordos més ràpid, eficaç i àgil.
2. Pressionar al Consell de forma seriosa per a que assumisca les seues competències i comunique millor Onda a través del transport públic.
3. Ampliar els horaris de l'autobús perquè l’estudiantat que cursa la seua carrera a la vesprada puga arribar a Onda en transport públic, retardant l'eixida de l'últim bus a les 22:30 (actualment és a les 19:30).
4. Millorar les parades d'autobusos d'Onda i les marquesines on les persones esperen a l'autobús local. Actualment l'autobús urbà té parades programades sense marquesina, com per exemple la que es troba en la Nova Onda, havent d'esperar les persones sota la pluja o el sol.
5. Crear una estació intermodal. Ja que un poble tan important com Onda no té dins del casc urbà cap estació de transport públic, només algunes parades mal equipades, sense atenció al públic, sense banys públics ni serveis per als usuaris.
Des d'un partit d'esquerres, progressista i ecologista millorar la xarxa de transport públic serà una prioritat que pretendrà millorar la qualitat de vida de les persones. Per la felicitat de tots els dies.
Ser d'Iniciativa és ser ecosocialista.

No hay comentarios: