David Sánchez Salas

David Sánchez Salas
Escrito por David Sánchez Salas

miércoles, 23 de febrero de 2011

Una economia verda: Toll d'Ascla

Creem llocs de treball verds: Toll d'Ascla.
Iniciativa per Onda posarà en valor el conegut com Toll d'Ascla per a convertir-ho en un centre de rellevància dins del circuit de turisme ornitològic, també anomenat turisme d'observació d'aus o aviturisme.

El Toll d'Ascla en una zona de nidificació de més de quatre-centes aus que podria convertir-se en un centre receptor de visitants, aprofitant la proximitat relativa de l'Albufera o l'estany d'Almenara o Nules. Aquest tipus de turisme consisteix en una activitat que implica desplaçar-se des d'un lloc d'origen cap a un lloc de destinació específica, amb l'interès d'observar l´avifauna local en el seu entorn natural. “Una activitat que ben gestionada deixa un incentiu econòmic a través de l'hostaleria, la restauració o els guies locals, entre altres sectors, creant llocs de treball directes i indirectes. Aquest turisme té molta força a Europa amb excel·lents resultats” va afirmar el portaveu ecosocialista David S. Salas.
L'equip de govern socialista va invertir mig milió d'euros del primer PLA E en l'actuació mediambiental del barranc de Ràtils, la major part dels quals van ser destinats al Toll d'Ascla. Però des d'Iniciativa per Onda denuncien que pocs mesos després de l'actuació i dels titulars de premsa ficant-se les medalles i cridant al món el seu fals compromís amb el medi ambient, el Toll d'Ascla està pràcticament abandonat i poc explotat.
A escassos metres del Toll d'Ascla s'ha localitzat un abocador il·legal i incontrolat davant la passivitat del govern socialista i, les voreres del polígon industrial estan envaïdes per la brossa i la malea. Però sobretot, el Toll d'Ascla no està senyalitzat. Les actuacions que proposem des d'Iniciativa per Onda per a potenciar el turisme natural són:
1. Eliminació de l'abocador incontrolat.
2. Controlar la vegetació que envaeix les voreres.
3. Senyalització del Toll d'Ascla facilitant la seua localització.
4. Creació d'un mur vegetal de vegetació autòctona que servisca de barrera natural entre el Toll d'Ascla i la zona industrial propera.
5. Ampliar l'horari de visita de la zona perquè puga ser gaudit per la ciutadania i per les persones expertes. I publicitar aqueixos horaris.
6. Creació de campanyes turístiques, especialment en els circuits d'ornitologia nacionals i continentals, destinades a fomentar el coneixement entre la gent del poble i en l'exterior, d'aquest tresor natural. El Toll d'Ascla no ix ni en la nova guia turística d'Onda de 2011 raó per la qual molta gent no sap ni que en aquest poble comptem amb aquest Toll. D'aquesta forma forma atraiem turisme i vam crear riquesa.
7. Millora del clos del Toll per seguretat i estètica i ampliació de la zona vegetal i de les zones d'encontre.
8. Ampliar els programes didàctics fent-los extensibles no solament a les escoles d'Onda sinó també a les de tota la província.
9. Publicació d'un llibre on s'expliquen les varietats d'aus que podem trobar en el Toll i també de les varietats vegetals i de la qualitat de l'aigua.
10. Altres mesures que anirem ampliant.
“Des d'Iniciativa per Onda no solament critiquem sinó que proposem en positiu mesures que no solament són respectuoses amb el medi ambient sinó que, a més, creen riquesa per al nostre poble i llocs de treball verds directes i indirectes. La nostra agenda política és ecologista i feminista, protegeix el patrimoni històric i artístic i també el natural, i d'aquesta forma aconseguim crear riquesa abandonant la nostra extremada dependència del taulell” va concloure David S.Salas.
Des d'Iniciativa per Onda demanen a la ciutadania del poble que no es deixen enganyar. Després de 24 anys de govern socialista només cal passejar-se pel centre històric o pels nostres paratges naturals per a veure no s'han fet els deures bé. Les promeses en època d'eleccions ja no valen.
Ser d'Iniciativa és ser ecosocialista.



Creamos puestos de trabajo verdes: Toll d'Ascla

Iniciativa por Onda pondrá en valor el conocido como Toll d'Ascla para convertirlo en un centro de relevancia dentro del circuito de turismo ornitológico, también llamado turismo de observación de aves o aviturismo.
El Toll d'Ascla en una zona de nidificación de más de cuatrocientas aves que podría convertirse en un centro receptor de visitantes, aprovechando la cercanía relativa de La Albufera o el estanque de Almenara o Nules. Este tipo de turismo consiste en una actividad que implica desplazarse desde un sitio de origen hacia un sitio de destino específico, con el interés de observar la avifauna local en su entorno natural. “Una actividad que bien gestionada deja un incentivo económico a través de la hostelería, la restauración o los guías locales, entre otros sectores, creando puestos de trabajo directos e indirectos. Este turismo tiene mucha fuerza en Europa con excelentes resultados” afirmó el portavoz ecosocialista David S. Salas.
El equipo de gobierno socialista invirtió medio millón de euros del primer PLAN E en la actuación medioambiental del barranco de Rátils, la mayor parte de los cuales fueron destinados al Toll d'Ascla. Pero desde Iniciativa por Onda denuncian que pocos meses después de la actuación y de los titulares de prensa puniéndose las medallas y gritando al mundo su falso compromiso con el medio ambiente, el Toll d'Ascla está prácticamente abandonado y poco explotado.

A escasos metros del Toll d'Ascla se ha localizado un vertedero ilegal e incontrolado ante la pasividad del gobierno socialista y, las aceras del polígono industrial están invadidas por la broza y la malea. Pero sobre todo, el Toll d'Ascla no está señalizado. Las actuaciones que proponemos desde Iniciativa por Onda para potenciar el turismo natural son:
1. Eliminación del vertedero incontrolado.
2. Controlar la vegetación que invade las aceras.
3. Señalización del Toll d'Ascla facilitando su localización.
4. Creación de un muro vegetal de vegetación autóctona que sirva de barrera natural entre el Toll d'Ascla y la zona industrial cercana.
5. Ampliar el horario de visita de la zona para que pueda ser disfrutado por la ciudadanía y por las personas expertas. Y publicitar esos horarios.
6. Creación de campañas turísticas, especialmente en los circuitos de ornitología nacionales y continentales, destinadas a fomentar el conocimiento entre la gente del pueblo y en el exterior, de este tesoro natural. El Toll d'Ascla no sale ni en la nueva guía turística de Onda de 2011 razón por la cual mucha gente no sabe ni que en este pueblo contamos con este Toll. De esta forma forma atraemos turismo y creamos riqueza.
7. Mejora del vallado del Toll por seguridad y estética y ampliación de la zona vegetal y de las zonas de merendero.
8. Ampliar los programas didácticos haciéndolos extensibles no sólo a las escuelas de Onda sino también a las de toda la provincia.
9. Publicación de un libro donde se expliquen las variedades de aves que podemos encontrar en el Toll y también de las variedades vegetales y de la calidad del agua.
10. Otras medidas que iremos ampliando.

“Desde Iniciativa por Onda no sólo criticamos sino que proponemos en positivo medidas que no sólo son respetuosas con el medio ambiente sino que, además, crean riqueza para nuestro pueblo y puestos de trabajo verdes directos e indirectos. Nuestra agenda política es ecologista y feminista, protege el patrimonio histórico y artístico y también el natural, y de esta forma conseguimos crear riqueza abandonando nuestra extremada dependencia del ladrillo” concluyó David S.Salas.
Desde Iniciativa por Onda piden a la ciudadanía del pueblo que no se dejen engañar. Después de 24 años de gobierno socialista sólo hay que pasearse por el centro histórico o por nuestros parajes naturales para ver no se han hecho los deberes bien. Las promesas en época de elecciones ya no valen.
Ser de Iniciativa es ser ecosocialista.

No hay comentarios: