David Sánchez Salas

David Sánchez Salas
Escrito por David Sánchez Salas

sábado, 29 de enero de 2011

Onda, un diamant en brut ja massa anys

Des d'Iniciativa per Onda i dins del nostre projecte integral de recuperació i posada en valor del patrimoni històric i artístic local, pensem que hauria d'actuar-se per a enterrar el cablejat en tot el centre històric. No solament per millorar l'estètica del mateix i posar ordre on només hi ha anarquia, sinó també perquè els elements estètics de les façanes de les cases del centre ressalten, per a ajudar-nos a fomentar el nostre sector turístic i crear llocs de treball estables i no depenents únicament de la indústria taulellera.


Hem detectat gràcies a la col·laboració de les persones del poble que tenen una gran sensibilitat per la conservació del nostre patrimoni, que els antics taulells que ens recorden la distribució arcaica del nostre centre històric en pomes, es troben moltes vegades ocultats pels cables. Igual que els taulells que encara es conserven del conegut com a lloc de bàndol (lloc on s'anunciaven a plens pulmons les notícies locals i les defuncions). I aquests elements sumats als detalls de petits rostres en les canonades dels desguassos i a les esplèndides capelles devocionals, fan que passejar pels nostres carrers siga un autèntic plaer per als sentits.


Onda és un diamant en brut que amb inversió i voluntat política pot arribar a ser un referent turístic de primer ordre sense tenir complexos en comparar-se amb Morella, Peníscola, Sagunt o Vilafamés. La inversió es va arribar a tenir però va faltar la sensibilitat política real, la que va més enllà de fer-se dues fotos per a eixir en la premsa sota un “titular que queda molt progre”. Creure en el potencial turístic d'Onda és actuar en aqueixos petits detalls que ens ajuden a ser més atractius per als possibles visitants. “Desitgem prioritzar les polítiques properes, humils i sinceres, eixes petites accions que ajuden a ser més felices a les persones enfront de les grans i majestuoses obres de titular, foto i balafiament”, va afirmar el portaveu ecosocialista David Sánchez Salas.
A més la número dos d'Iniciativa, Elizabeth Pérez Feliz, va afegir que “moltes persones que passegem pels carrers del centre històrics ens ho imaginem realment rehabilitat, ple de flors en les balconades, amb les façanes en harmonia pintades de blau i blanc, amb vegetació pels carrers, amb il·luminació de baix consum, amb panells indicadors clars, amb comerços de ceràmica i guies turístics explicant l'aportació d'Onda al món, i el que veiem en canvi és degradació, façanes sense ordre estètic, aberracions contra el patrimoni i misèria”.


El nostre compromís per a canviar el model productiu d'Onda per a siga més estable, i el nostre compromís per a fer polítiques més properes està sobre la taula. Ara depèn de la ciutadania d'Onda confiar en nosaltres o no el maig vinent. Els qui ens conèixen saben que som diferents a la gent que està en el PP i en el PSOE d'Onda per una simple raò, nosaltres ens creem el que diem.

Ser d'Iniciativa és ser ecosocialista.

1 comentario:

Kstello dijo...

Es hora de hacer políticas que limen ese diamante en bruto a la vez que atraerán inversiones, turismo y más puesto de trabajo...que falta hace