David Sánchez Salas

David Sánchez Salas
Escrito por David Sánchez Salas

sábado, 29 de enero de 2011

La Plaça de la Sinagoga, una altra promesa incomplida del PSOE.

La Plaça de la Sinagoga, una altra promesa incomplida del PSOE.
Iniciativa per Onda denúncia l'abandó de les nostres places i parcs i sol·licita a l'equip de govern actuacions immediates per a millorar la imatge d'Onda. Si aquest poble realment vol convertir-se en una destinació turística cultural i natural, per a deixar de dependre exclusivament del taulell i, com no, començar a generar nous llocs de treball en el sector turístic, ha de començar a cuidar més la projecció que la ciutat ofereix al món.
Des d'Iniciativa critiquem que Onda no haja participat en la Fira més internacional de turisme que hi ha a Espanya, FITUR. Cal contenir la despesa però no en les partides que promocionen al nostre poble sinó en les ximpleries com a cartells publicitaris, promoció institucional, dietes...
Els nostres parcs són els llocs de trobada de la ciutadania ondera i són el marc adequat per a que les persones gaudisquen en els seus moments d'oci. Per açò des d'una política propera, d'esquerres i ecologista pensem que els espais públics deuen estar més cuidats, i més, quan la renovació de molts d'ells en les passades eleccions municipals van ser promesa electoral del PSOE per a arrapar vots i mantenir la seua supremacia.

Un dels espais que en 2007 es van prometre renovar va ser la Plaça de la Sinagoga, un dels llocs més emblemàtics del nostre poble i porta d'accés a “les escaletes dels gats”. Passats ja quatre anys res de res. Mentrestant la plaça, cada vegada més degradada i amb un disseny arcaic, dificulta el pas de vehicles i la seua anarquia en els llocs destinats a aparcar fa que la sensació de deixadesa d'aquest punt del nostre poble siga total. Al costat de la renovació van ser moltes altres coses les que es van prometre i que no s'han complit i, que des d'Iniciativa pensem que són essencials per a modernitzar el centre històric i atraure turistes.
Segons el portaveu ecosocialista, David Sánchez Sales, “Onda és un dels pobles de la província amb més possibilitats a l'hora de generar llocs de treball estables en el sector turístic, però l'abandó del nostre patrimoni i espais públics ha provocat que ceramistes, hostelers i restauradors vegen com l'Ajuntament no fomenta aquesta font de riquesa”.
Des d'Iniciativa per Onda, com sempre proposes actuacions concretes:
- Renovar el ferm de la Plaça eliminant voreres i deixant la plaça diàfana a un nivell.
- Enterrar tots els contenidors i el cablejat per a deixar les façanes netes.
- Incentivar a propietaris a que les façanes de les cases es renoven seguint una certa estètica històrica.
- Instaurar vegetació autòctona en la plaça i dotar-la de mobiliari urbà de materials ecològics i naturals.
- Millorar l'enllumenat de la mateixa reduint el consum elèctric amb noves fórmules.
En definitiva un nou espai en el qual ecologia, història i funcionalitat es donen la mà per a oferir la major qualitat de vida a la ciutadania d'Onda alhora, que respectem l'entorn.

No hay comentarios: