David Sánchez Salas

David Sánchez Salas
Escrito por David Sánchez Salas

viernes, 17 de octubre de 2008

LA FABRIQUETA-SAJIRONDA: Museu del Taulell d´Onda

Ahir, dia 16 d´Octubre de 2008 es va inagurar l´exposició de La Fabriqueta-Sajironda. El lloc inmillorable, el Museu del Taulell Manolo Safont d´Onda. Enrique Navarro, el nostre alcalde i Vicent Estall, director del Museu del Taulell, van ser els encarregats de reconeixer l´agraïment de tot un poble a una institució familiar que ha portat el nom d´Onda al món. El sabor d´allò artesanal que mai les màquines podràn arrivar a alcançar, de l´esforç personal i de les vivencies d´un passat molt dur, fan de la producció d´aquest taller ceràmic artesanal un tresor d´incalculable valor. La marca de Sajironda és sinònim de ceràmica de primera categoria. Els germans Sorolla, Marcelino Gallén Puchal i Salvador José Benedito es van emocionar al vore com tota la Corporació Municipal, la Cort Infantil i Major i, tot el poble, els mostraven el seu calor.
Aquest Museu del Taulell és una aposta més del govern socialista d´Onda per la cultura. Entrada gratuita, recuperació de la història, difusió d´allò que és nostre, tallers, patrimoni inmaterial, cursos, tenda, restauració, bodes civils... i moltes més coses que fan d´aquest museu algo més que un simple museu.
D´ací molt poc escomençaràn les obres de la segona fase del Museu (hi han tres fases, en la qual tenim el recolçament del Ministeri de la Vivenda. Una mostra més de que el Govern Central si que aposta pel País Valencià i, una mostra més de que el Consell Valencià no fa res per nosaltres. Competències transferides a un govern del PP que sols busca vendre carreres de cotxes i vaixells i no cultura i igualtat.
Per a finalitzar dir que el transport urbà (Artesa inclossa) és gratuït a Onda, per tant, la nostra ciutadania pot gaudir d´un dia de Museus per Onda sense gastar-se ni un cèntim. Això sí que es ajudar a les families.
INAGURACIÓ.

L´ARBRE GENEALÒGIC.

LA CORT INFANTIL I MAJOR.

DOCUMENTS ANTICS I LA GENT A L´EXPOSICIÓ ( MÉS DE 300 PERSONES).

SALA BLAU AMB VICENT ESTALL AL PRIMER PLÀNOL.

GERMANS SOROLLA, MARCELINO GALLÉN, SALVADOR JOSÉ BENEDITO I ENRIQUE NAVARRO.

ENRIQUE NAVARRO ANDREU, EL NOSTRE ALCALDE, INTRODUINT L´ACTE.

MARCELINO GALLÉN PUCHAL, SALVADOR JOSÉ BENEDITO I DAVID SÁNCHEZ SALAS.

4 comentarios:

PROGRESSISME dijo...

Dir que ahir vaig entrar a treballar a les 8 del matí i vaig acavar a les 23 hores però, valgué la pena. La gent es va emocionar i el Museu del Taulell tornà a brillar i a estar al puesto que li pertoca. Al nombre 1. Gràcies de tot cor a Marcelino Gallén Puchal i a Salvador José Benedito per la seua col.laboració. Ells ja saven el que jo els estime i valore. Salvador José Benedito,gràcies per ser com eres.

Anónimo dijo...

ME GUSTA VERTE SIEMPRE CON LOS DIENTES PERFECTOS FUERA. TU SONRISA DICE MUCHO Y TU FORMA DE VESTIR TAMBIÉN. YA ME HAN CONTADO QUE ESTUVISTE MUY HUMANO Y NO ME EXTRAÑA SIEMPRE ES ASI. NO PUDE IR PERDONAME. BESOS.

QUE ONDA NO CAIGA EN LAS MANOS DE LOS INTRANSIGENTES.

Anónimo dijo...

Me gusta mucho esta exposición. Se nota que tú has metido mano sobre todo por la inaguración y por la forma de tratar a la gente. La alegría ha llegado al museu. CIAO.

Anónimo dijo...

Gracias por ser como eres. Se nota tu humanidad. Te quiero como ALCALDE.