David Sánchez Salas

David Sánchez Salas
Escrito por David Sánchez Salas

jueves, 9 de octubre de 2008

9 D´OCTUBRE: DIA DEL PAÍS VALENCIÀ.

***INTRODUCCIÓ HISTÒRICA***
Allà pel 1238 varen ser creats com a poble gràcies a que el reí Jaume I recuperara la nostra terra de les mans musulmanes. Des de 1338 que celebrem aquesta diada.
***ARTICLE D´OPINIÓ***
HUI és el dia del nostre País. A Onda està mig núbol, les montanyes es mostren imponents i verds. La mar al fons es nota difusa. Estic orgullòs de viure en aquest poble, en aques país. Tenim la sort de parlar una llengua pròpia a part del magnífic castellà. Tenim la sort de tindre mar i montanya, rius i desserts, poblets anclats en el passat i grans ciutats modernes. Tenim història i tenim futur. Tenim dies de fred i dies de calor, tenim un clima magnífic i que convida a viure la vida. Tenim cultura i tenim festa. Sóm un país amb música en valencià com al meu blog podeu vore. Per molt que a alguns els pesse sóm el PAÍS VALENCIÀ, una terra històricament progressista, oberta, cosmopolita i amb molta inciativa. Però el nostre país està morint i jo espere que d´ací tres anys arribe el moment en el que les forces de progrès pugam millorar aquesta terra que està disecant-se. GRÀCIES a tota la gent que aguanta a les assossicions, al món polític de progrès, a les persones d´esquerres i valencianistes que soporteu aquesta època de foscar. Prompte arrivarà la llum.*************************************************************

undefined BANDERA PREAUTONÒMICA PRÒPIA DE L´ESQUERRA (personalment m´agrada molt)
***REFLEXIÓ FINAL***

NO HI HA RES MILLOR que vindre del Carmen de sopar i viatjar de València a Onda per la nit. Vore la ciutat per la nit, el castell de Sagunt en la foscor, Les Valls i Almenara , tota la línea de costa il.luminada, Villavella sobre la montanya, Betxí i, per fí, Onda al fons imponent amb el seu castell i monuments, amb la seua vía d´accès plena de color i rotondes embellides. Tradició i modernitat. No hi ha res millor que consultar una paraula al diccionari important que fa poc em vaig comprar de Català-Castellà, Castellà-Català. No hi ha res millor que anar a classes de valencià per a aprendre la nostra llengüa. La nostra bandera, els seus colors, les nostres festes.
***CANT DELS OPRIMITS***
**********************************************************************************
GRÀCIES -D- PER HAVER-ME FET ENTENDRE, ENCARA MÉS, EL SENTIMENT VALENCIANISTA AQUELL ANY 2007. PART DEL QUE SÓC T´HO DEC A TÚ. PART D´AQUESTA CANÇÒ NOSTRA QUE ESTÀ SEMPRE AL MEU BLOG I QUE HUI REP UNA MENCIÓ ESPECIAL. CAMP DE MORVEDRE-PLANA BAIXA. JO MAI PODRÉ OBLIDAR RES.****************************************************************

7 comentarios:

Anónimo dijo...

INCREÍBLE AQUEST HOMENATXE DAVID. FELICITATS PER TOT.

Anónimo dijo...

M´ha agradat voret en la manifestació d´Acció Cultural Valenciana. Això implica que el PSPV no és centralista i que el BLOC no és l´únic partit valencianista.

Anónimo dijo...

QUÈ FEIES EN LA MANIFESTACIÓ INDEPENDENTISTA CANTANT. UFF MALA PRENSA TIO. QUÈ PENSARÀ NAVARRO.

Anónimo dijo...

Socialistes centralistes que feu anan a la manifestació.

PROGRESSISME dijo...

COMENTARI-RESPOSTA A ALBERT MIRAVET (CANDIDAT A REGIDOR EN ONDA PEL BLOC NACIONALISTA VALENCIÀ):

HOLA ALBERT! Ha sigut un orgull anar al teu costat en la manifestació de hui i menjar coca i mistela. Que dos jovens del mateix grup siguen de dos partits i que els dos tingam bona relació és molt bonic. Ja saps que la meua amistat és incondicional.
L´acte ha esta genial i voldria que aconseguires fotos, Asun per exemple ha tirat algunes. En fi, sols discrepar en dos coses que dius des de la visceralitat i sense pensar.
Primer dir-te que un partit com el PSOE amb distintes federacions no mai pot ser centralista sinò federal, la qual cosa és igual de digna. Tant a Onda com a l´Estat estem gobernats pel partit que més reconeix i ha reconegut la diversitat cultural a Espanya. Quan demaneu tant haurieu de mirar a França per exemple.
Segon dir que no estic d´acor quan dius que nosaltres els i les socialistes no tenim sentit de País. Des del nostre nom (que vosaltres voldrieu que haguerem canviat), PARTIT SOCIALISTA DEL PAÍS VALENCIÀ, fins la nostra política i sensiblitat és en clau valenciana. Una clau valenciana distinta a la vostra però igual de digna.
No demanem la independència com vosaltres, i no ho negues perque la cançò que cantaveu esta vesprada era clara, nosaltres volem el federalisme. Perque Espanya és una construcció històrica (no algo natural com diu el PP centralista), però les terres d´Espanya ens necessitem i requerim de la solidaritat, principi rector dels Drets Humans.
El PSPV ha fet molta més presència quasi que el BLOC en aquest acte i, molta més que el PP que no ha aparegut. Si em anat és perque ens importa aquesta terra.
NO PERMITIRÉ QUE FAGES EL MATEIX QUE EL PP. SOU a voltes igual. El PP es fa l´amo de la bandera d´Espanya i vosaltres la del País Valencià. Un centralista i l´altre massa nacionalista però sou igual. El bé és la virtut mitja entre dos punts, o siga, el PSPV.
Per altra banda el BLOC governa amb un pacte de progrès amb el PSPV així que si tant incòmodes esteu i tant centralistes sóm què feu que governan amb nosaltres. El PP va fer un estatut i es va oblidar de demanar més diners per al País mira si és burro, ara la culpa serà nostra segur i no d´ells que el van redactar.A part, amb el govern de ZAPATERO ha augmentat la inversió al País Valencià més que en 8 anys del PP.
Penseu més en positiu i menys en negatiu perque matisseu molt però desprès quan governeu moltes voltes els puestos us ve algo gran. Una cosa és parlar de les idees i altra gestionar amb les dificultats que la realitat ens impossa.
--PUBLICADO EN EL BLOG D´ALBERT MIRAVET--

Anónimo dijo...

REDEU QUINES RESPOSTES.LES COSES CLARES I CONTUNDENTS MOLT BÉ TIO. JA HAURIES D´ESTAR DE REGIDOR O DE TINENT D´ALCALDE. A QUÈ ESPERA NAVARRO?

Anónimo dijo...

David a mí m´ha paregut voret en 1 linea de manifestació Tú tens raó estos volen apropiar-se de la bandera.