David Sánchez Salas

David Sánchez Salas
Escrito por David Sánchez Salas

lunes, 6 de mayo de 2013

COMPROMÍS amb la vivenda

COMPROMÍS amb la vivenda
Compromís exigeix a la diputació un compromís real amb finançament per a posar en marxa el pla de vivendes. El grup Compromís ha exigit, després de la reunió d'alcaldes que va tindre lloc el passat 23 d'Abril, una sèrie de mesures que sens dubte ajudaran a millorar la iniciativa del Fons Social Municipal d'Habitatges, incorrectament nomenat “Onda sin deshaucios”.

Les propostes de Compromís són les següents:
- Cal reduir de manera substancial el temps d’empadronament proposat. Cinc anys d’empadronament mínim per accedir a les ajudes específiques ens sembla discriminatori i que no aborda el tema, si no que crea habitants de primera i de segona”.
- Cal obrir la comissió mixta al tercer sector, plataforma d'afectats per la hipoteca, ONGs, entitats socials...
- Fer extensiu el pla d’ajudes no només a les entitats bancàries, la qual cosa és en si contradictòria, sinó ampliar l’oferta d’habitatges a particulars i empreses que pogueren disposar de llars buides i en la particularitat de ser llogades a preus estipulats i socials. Per a la qual cosa caldria la elaboració d’un cens d’habitatges
- Cal fer un contracte tipus per tal d'unificar criteris a l'hora de mediar en la consecució de lloguers socials.
- Compromís també exigeix la creació d'una línia mixta amb fons de la Diputació i dels ajuntaments.
Per últim des de Compromís per Onda també volem demanar a l'equip de govern d'Onda que tinga més respecte per les famílies que estan en situació de perdre la vivenda i deixe de nomenar aquesta iniciativa “Onda sin deshaucios” ja que aquestes mesures, encara que milloren la proposta inicial del Pla de la FEMP, no aconsegueixen evitar els desnonaments.
COMPROMÍS PER ONDA (Bloc+Iniciativa)

No hay comentarios: