David Sánchez Salas

David Sánchez Salas
Escrito por David Sánchez Salas

domingo, 8 de junio de 2008

La Fira del Llibre a Onda. Maig/Juny 2008.


undefined

undefined

VUELVO A ESCRIBIR ESTE ARTÍCULO QUE PERDÍ AL AÑADIR LA FOTO. LO HARÉ MÁS CORTO.

Onda oberta a la cultura. A Onda aquesta setmana passada em celebrat la Fira del Llibre, un acte que enguany s´ha organitzat al Pavelló Vila d´Onda. Actes com aquestos són de vital importància i fan que el nostre poble siga capdavanter en actes culturals al País Valencià i a Espanya. A les portes de la Fira es va fer una recreació d´un campament romà amb les formacions típiques militars i el mercat, una forma d´apropar-nos a la nostra història. Aquesta setmana no sols els llibres han sigut els protagonistes, s´han realitzat tallers de cuina, indumentària i cosmètica, d´escriptura i mosaics del món romà. També tallers sobre energies renovables i, per supost, ens han visitat escriptor de primera categoria com: Luis del Val, Josep-Joan Miralles i Torlà i, Julián García Candau.
Però no sols la fira del llibre ens ha acompanyat a Onda. A més a més el dijous 5 inagurarem dues exposicions, una al Centre del Voluntariat i altra al Molí de la Reixa. Es tracta dels treballs del Programa Municipal d´Activitats Formatives i dels cursos de l´associació d´alumnat del CP de FPA l´Aladern. Tècniques com pintura a l´oli, brodat a mà, patchwork, tècniques mixtes, teles sobreposades, tuls i calats, iniciació a la restauració i, acavats decoratius supossen no sols educació i exposicions per avui sinò, noves fonts de desenvolupament local i d´economia diversificada.
El divendres Jesús Huguet ens visità deleità i al profressorat dels FPA que visitaren els atractius d´Onda, amb un col.loqui enrequiror. Si alguna persona volia encara més oferta cultural al Teatre Mònaco podia vore l´obra de final de curs de l´alumnat de segon grau de l´Escola Municipal de Teatre: "Les 101 raons que tinc per a dir que t´odie, amor meu". I són moltes més coses les que em deixe. Podriem mencionar les proves atlètiques, futbol al camp de la Cossa, senderisme, el concurs de fotografia local, cinema gratuit, les festes del Barri Castelló que han sigut magnífiques...
Onda és un gran poble per a viure i ho és gràcies a l´esforç que els ondenses i les ondenses hem fet per crear una societat oberta i que sap progressar per a superar les dificultats que en el camí ens em trobat. Estic orgullòs de ser ondense i per això sempre porte el nom d´Onda quan sobrepasse l´Apeadero de Betxí. La nostra marca corporativa que fa poc em creat es la nostra imatge a l´exterior (samarretes, pinc, postals...)
La aposta d´Onda per la cultura és molt més important del que aparenta. Quan a Onda tenim tot aquest potencial cultural no sols portem el nom de la nostra ciutat als primers puestos dels diaris sinò que fem que la nostra ciutadania isca de casa i plene els nostres comerços, bars i restaurants. Fem que la gent es conega, es senca ciutadana d´un gran poble. I les habilitats que l´oferta formativa a Onda ens ofereix creen diversitat a la nostra economia.
Despres d´anys en els quals em lluitat per a que Onda tinga les millors infraestructures de la província, culturals, logístiques, esportives, industrials, cíviques i polítiques, ara anem a potenciar el patrimoni que el nostre passat ens ha legat. Ara que em portat al nostre poble a ser un dels més potents econòmicamente gràcies a una bona gestió i a l´esforç de les gents d´Onda, ara que ja tenim tot el necessari per a fixar la població i donar una bona qualitat de vida, ara anem a potenciar el nostre patrimoni i turisme per a diversificar les nostres fonts d´ingressos. Ara Onda arrivarà encara més lluny i sabrà despegar millor quan la crisi mundial ens abadone. Aleshores estarem ben situats per a situar-nos encara més alt. Serà llavors quan eixes habilitats artistiques i ganàncies espirituals es traduiràn en benefici econòmic també: quadres de la Font de Dins, tuls, ceràmica pintada a mà amb el castell...
GRÀCIES ONDA.

19 comentarios:

Anónimo dijo...

Se nota que adoras Onda, eso es bueno para ser alcalde.

Anónimo dijo...

Se nota que adoras Onda, eso es bueno para ser alcalde.

Anónimo dijo...

La pena és que va ploure el primer cap de setmana i va deslluir l´acte. Més coses com les del món romà heu de fer. Tú continúa així. Si tú arrivares i agarrares com dius a l´article patrimoni i feres tot el que penses la gent t´agarraria estima.

Unknown dijo...

Hola David!! tocayo y gran amigo mio, mira que me hablas de mil cosas de tu vida política y consigues que me lea artículos que por yo no me pararía nunca a conocer e interpretar, y no me avisas de estas cosas de Onda?? jajajaja!! para la próxima vez que pase por la terreta me guardas un buen libro que llevarme a mis viajes!! Un abrazo tio y mucho ánimo con todo!! dale ese empujon final!!

PROGRESSISME dijo...

David muchas gracias, gracias por tus piropos. Me alegra que gente que no es política se pare a leer mis artículos y encima escriba en mi blog. Que pueden tener información fresca y positiva. Porque existe otra España y otra Onda distintas a las que la derecha nos hace ver. La sociedad se puede transformar de otras formas más pacíficas y justas. Un abrazo David.

PROGRESSISME dijo...

Como dice alguno de los anónimos la crisis es mundial. Por definición el sistema capitalista tiene ciclos de recesión cada 6 ó 7 años y, esta vez mucho estábamos aguantando. En estos momentos corrigen desviaciones, se reajustan tendencias y, esto pasa y pasará esté Aznar, Rajoy, Camps o Zapatero. Y el margen de maniobra que un estado puede tener para actuar en un mundo que es complejo y globalizado es reducido. Muy reducido. Las leyes como la de la dependencia plenamente desarrolladas o las de emancipación son ayudas que mejoran la calidad de vida de las personas, crean riqueza e ingresos. La ley de dependencia sin bloqueos hubiera creado 30000 puestos de trabajo, en su mayoría femenino y para personas mayores de 40 años. La educación y la paz, la igualdad o las nuevas energías renovables por las que apostamos y por las que la derecha se burla del socialismo llamándonos utópicos, son respuestas de futuro. Está clara una cosa, que antes de aquella guerra ilegítima el petroleo nos costaba menos de la mitad que ahora, ya se avisó, y que no podemos seguir dependiendo de guerras que asesinan ni de costumbles que siempre no estarán y que provienen de zonas inestables. O el sistema empieza a virar o se hundirá. La voz roja (socialista) y verde (ecologista) es la respuesta. Esto sólo está siendo un aviso que volverá aún más fuerte en unos años, en el siguiente ciclo, la historia nos da la razón.

PUBLICADO EN OTRO BLOG PROGRESSISTA.

Anónimo dijo...

Quant vals David. Escrius molt bé i saps ilusionar amb el teu somriure. No canvies i lluita per entrar ja. No sé com però lluita.

Anónimo dijo...

El señor Navarro está ciego si piensa que el señor concejal de deportes es una alternativa como por el pueblo se baraja. Alternativa podrías ser tú pero el fallo ya está hecho, no has entrado y no tienes experiencia. AU CACAU.

Anónimo dijo...

Un article molt bonic David. Sé que molta gent de fora llig el teu espai així que dones la imatge que el nostre poble es mereix.

Anónimo dijo...

Expliques tot molt bé habrien d´haver més polítics com tú.

DAVID dijo...

Muchas gracias por visitar mi blog, espero que lo sigas haciendo, suelo subir retratos muy amenudo.

Un saludo. Animo con la politica, gente joven y con ideas como las tuyas siempre hacen falta.

De nuevo, gracias.

DAVID

PROGRESSISME dijo...

SOY TAN BURRO CON LA TECNOLOGÍA QUE HE BORRADO EL MAGNÍFICO ARTÍCULO ORIGINAL. OS PONGO A CAMBIO LA FOTO DEL CARMEN DE ONDA, MAGNÍFICO.

PROGRESSISME dijo...

HE VUELTO A CREAR UN ARTÍCULO PARECIDO AL QUE HABÍA ANTES. Decir que tengo tantas ideas para potenciar nuestro patrimonio y que se traduzcan en ingresos econòmicos a medio plazo. Ojalá llegue pronto el día en el que pueda hacer esas actuaciones sobre nuestro patrimonio y nuestro centro històrico para crear más riqueza y que esas habilidades artísticas puedan tener más salida aún. Imagino muchos proyectos muy viables. Además de Patrimonio quisiera llevar Igualdad y fomentar un Plan Integral para las igualdad que fuera transversal y visualizar a las mujeres en aquellas frases en las que se las oculta (despues de estudiar estos temas sé que es importante, más de lo que parece). Por último, la tercera edad para mí sería importante. Son muchas áreas pero se relacionan. Patrimonio y turismo por un lado y, 3 edat e igualdad por otro. Yo prefiero tener muchas áreas y trabajar duro que tener una y estar sin hacer nada. Gracias a todas las personas que siguen mi blog y me apollan anónimamente o dando la cara. Saludos.

GRACIAS A ENRIQUE NAVARRO Y A LIDÓN POR TRATARME TAN BIEN Y CREER EN MÍ. CADA VEZ ME SIENTO MÁS QUERIDO Y MÁS VALORADO.

Satine dijo...

Trobava a faltar els teus posts, és preciossa la teva ciutat (i / ó poble.)

SAlutacions

PROGRESSISME dijo...

Gràcies de tot cor Companya. És agradable vore com et parlen català des d´EXTREMADURA. ONDA és magnífica. Et deixe l´enllaç www.onda.es per a que visites la galeria fotogràfica i el castell de nit. Una pasada. Però allò important és vore tot el que estem fent per a crear una societat millor i més oberta. Continua escrivint perque m´anima vore els teus escrits ací.

Anónimo dijo...

Eres un chico guapo e inteligente no puedes pedir más. Te lo estas currando como nadie y se nota que adoras a nuestro pueblo y tienes poryectos de futuro.Saludos y bonito blog.

Anónimo dijo...

Onda es un gran poble i les coses com són és gràcies als socialistes que heu lluitat per nosaltres. Ara el relleu amb David està garantit.

Anónimo dijo...

vales mucho nunca lo dudes

Anónimo dijo...

Se note que saps i que ames Onda