David Sánchez Salas

David Sánchez Salas
Escrito por David Sánchez Salas

miércoles, 14 de mayo de 2008

L´HORROR DE LA BARBÀRIE

Hui ha tornat a passar. La barbàrie terrorista ha tornat a presentar-se en les nostres vides de la pitjor manera possible. Ha mort un home hui, un Guardia Civil assassinat per la banda terrorista E.T.A al fer explosió una bombra, a les tres menys dos de la matinada, front a la Casa Quartel de la Guardia Civil de Legutiano a Àlava. Una furgoneta era la portadora de la bomba assassina. Aquest Guardia Civil melillense hi era casat i tenia un fill. Quatre Guardia Civils més han resultat ferits per l´explosió. La resposta del nostre Estat ha de ser doble: per una banda l´Estat de Dret ha de depurar responsabilitats (pressò i càstig)i, per l´altra, i encara que no vullguem, la democràcia que implica diàleg. Els valors universals com, per exemple el de la democràcia o els Drets Humans, està demostrat que no poden impossar-se a la força, que fa falta "algo més" com l´autoconvenciment i les raons, les paraules. La força més brutal no ha aconsseguit millorar les coses a Iraq per exemple, les coses no estàn millor. Soles amb una reflexió conjunta podrem apropar-nos encara més a la sol.lució, encara que a molta gent del carrer aquesta postura li coste entendre-la. La història parla per si mateixa: la I Guerra Mundial i la II Guerra Mundial, el cas terrorista al Nord d´Irlanda... sempre s´ha requerit algo més que la força bruta i que les lleis. Ara, allò més important és donar suport als familiars del Guardia Civil mort i, sobretot, no emprar aquest tema amb fins partidistes. Emprar als morts per a guanyar vots soles fa més forta a la banda terrorista. Ha sigut molt bonic vore als portaveus del Congrès i als sindicats fer una declaració conjunta per a condemnar l´acte cruel i cobard d´ETA. Ojalà aquesta legislatura siga més constructiva i no un atac i desgast. Gràcies a totes i a tots per lluitar contra l´horror de la barbàrie.
D.E.P. JUAN MANUEL PIÑUEL VILLALÓN, mai t´oblidarem.

4 comentarios:

toni dijo...

Valiente comentario David, tras la indignacion que nos provoca la barbarie de ETA , no evitas posicionarte y defender una postura que se presta a la critica facil y demagogica.
Todos estamos hartos del terrorismo de sus defensores y justificadores. Deseamos una solucion defitiva, la mayoria no nos conformamos con una simple rebaja en numero de atentados o como se ha dicho alguna vez de intensidad. Sin embargo no todos estan dispuestos a luchar contra el terrorismo por encima de todo aparcando los intereses particulares, creo que en las ultimas elecciones los votantes del Pais Vasco han mandado un mensaje claro a sus politicos, hace tiempo que sus dirigentes no estan a la altura de las circunstancias, el PP por demagogico y el PNV por ambiguo, mirando para otro lado cuando le interesa, ambos han sacado redito de la violencia y por fin parece que algo se mueve para poner fin a esta situacion.
El PSE con sus fallos como es logico en situaciones tan complejas es la fuerza que mas ha sacrificado en terminos de poder desde la llegada de la democracia tanto en el Pais Vasco como en Navarra en aras de buscar soluciones de convivencia que aislen a los violentos y reduzcan su base social requisitos imprescindibles para que las medidas policiales sean realmente eficaces y definitivas.
Es una pena haber tenido que llegar hasta aqui,pleno siglo XXI, pero lo pasado pasado esta y no se puede cambiar esperemos que por fin campe la responsabilidad y el sentido comun, estos dias vemos algun detalle que puede infundir optimismo, demasiado tarde sin duda pero mejor hoy que mañana.

Un fuerte abrazo

Satine dijo...

Mi más sentido pésame a la familia

saludos

Anónimo dijo...

DAVID VALES MUCHÍSIMO.FELICIDADES

Anónimo dijo...

no sé perque et diuen en molts anònims que eres com els avis. Crec que eres una enveja amb tants estudis i tant bon caracter. Dones la talla nano i t ´ho diu un xic de 27 anys que va votar al pspv perque tú em vas convencer. xao i continua